onsdag 1. mars 2017

Hvem er vi?

Denne bloggen er opprettet i forbindelse med utvikling av en modell for Kommunal Økonomisk Bærekraft (KØB). Redaktør er initiativtaker og prosjektleder i Rana Kommune, Magne Damsgård.

Utvikling av KØB startet i Rana kommune høsten 2015. Nord Universitet ved Handelshøyskolen i Bodø kom inn i prosjektet sommeren 2016. Høsten 2016 startet et 4-årig forskningsprosjekt med blant annet egen stipendiatstilling. Vinteren 2017 er masterstudenter ved NTNU og Nord Universitet kommet med i prosjektet.
Det arbeides for tiden (mars 2017) med å utvide prosjektet med flere kommuner.

Forenkling.

Bloggen er først og fremst ment som en enkel port til kommuneøkonomi hvor formålet er å gjøre kompliserte økonomiske begreper og sammenhenger enkel å forstå. I forenklingen kan detaljer og sammenhenger forsvinne. Det er en bevist tanke bak denne forenklingen. Hensikten er å gjøre terskelen lav slik at de aller fleste kan forstå de økonomiske forhold som omtales. Når detaljer blir utelatt er det fordi de vurderes som lite vesentlig i forhold til det store bildet som omhandles.

Vi håper at bloggen er til nytte, spesielt for administrasjon og politikere. Vi håper at controllere og andre økonomer også kan ha nytte av den selv om bloggen ikke skrevet for dere.

God lesing.

Magne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Materiell til nedlasting

 Rana kommune har nå opprettet en egen side for KØB-Modellen.  Du finner informasjon, KØB-filmen og materiell på  KØB