søndag 18. mars 2018

Hva er mest virkningsfullt for Kommunal økonomisk bærekraft?

Nord Universitetet har nå presentert deler av sin undersøkelse. En sterk rådmann er mest virkningsfull for å bedre praktisering av langsiktig kommunal økonomisk bærekraft.

Nord Universitet har i samarbeid med Rana kommune forsket på kommunal økonomisk bære kraft. I sin rapport nr.1 2018 har Nord Universitetet ved prodekan Levi Gårseth-Nesbakk presentert noen av de funn som er gjort.

252 kommuner har svart på undersøkelsen noe som tilsvarer nesten 60 prosent. Undersøkelsen ble gjort i slutten av 2017 og starten av 2018.

Et sentralt spørsmål i undersøkelsen var hva kommunene selv anser som mest virkningsfullt for å bedre praktisering av KØB i egen kommune. Lederrollen til rådmannen har veldig stor betydning, uttrykt ved at kommunen har en sterk rådmann (administrasjonssjef) som tydelig understreker viktigheten av langsiktig kommunal økonomisk bærekraft. Dernest kommer viktigheten av beslutningsprosesser som involverer kommunens politikere i budsjettprosessen. Overraskende nok har kommunene minst tro på nye nasjonale regler som krever at kommunene praktiserer og rapporterer om langsiktig kommunal økonomisk bærekraft.

Kilde: Handelshøyskolen i Bodø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Materiell til nedlasting

 Rana kommune har nå opprettet en egen side for KØB-Modellen.  Du finner informasjon, KØB-filmen og materiell på  KØB